Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

1 tim Huvudrätt
Gör en krämig variant på den franska klassikern coq au vin med syrad grädde, vitt vin och timjan. Kycklinglårfilén är mer mör än bröstfilén och steker dessutom klart snabbare.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/coq-au-vin-blanc/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Smält smör och blanda med potatisen. Strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min, tills potatisen är klar.
  • Skala och dela löken. Skala och skär morötterna i ca 2x2 cm stora bitar.
  • Bryn kyckling, steklök och morot i smör i en gryta. Tillsätt vatten och sjud ca 15 min. Tillsätt vin och syrad grädde, låt koka ca 10 min. Salta och peppra.
  • Servera grytan med potatis och toppa med färsk timjan.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Delikatess potatis
750 g
Salt
1 tsk
Kycklinglårfilé
450 g
Små gula lökar
150 g
Morötter
2
2 msk
Vatten
3 dl
Torrt vitt vin
1 dl
1½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk timjan