Kokospanerad spätta med mangosalsa
Mari Bergman

Kokospanerad spätta med mangosalsa

30 minEnkelt
415,05 kr
4 portioner49,25 kr per portion
Det här receptet på kokospanerad spätta med frisk mangosalsa och ris blev en riktig favorit hos panelen. Fräscht, nyttig och vansinnigt gott! Ta gärna ut fisken dagen innan och låt tina i kylskåpet.

Spätta
1 stÄgg
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
2 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
600 gRödspättafile Fryst
1 dlRiven kokos
Mangosalsa
75 gSalladslök
0,5 stKoriander - färsk
0,25 tskChilipeppar Färsk
225 gMango Fryst
1 krmSalt Fint
0,5 stLime
2 stAvokado
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
400 gRis
0,5 stLime
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader. Tina mangon och fisken.

2

Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3

Mangosalsa: Tärna avokadon och strimla salladslöken tunt. Skölj och finhacka koriander. Blanda ihop med mangon i en skål. Pressa i limesaft och tillsätt finhackad chilipeppar samt salt och peppar efter smak.

4

Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.

5

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.

Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosalsa, ris och pressa över lite limesaft.

Foto och Styling: Anna Winer

Näringsvärde: 620 kcal, 41 g protein, 23 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Anna Winer