Julägglikör

Julägglikör
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Ägglikör, som vi alla känner till. Det här receptet har jag från min vän.

Ingredienser du behöver

5 st äggula
1 burk söta salko
0,5 l rom
5 msk florsocker
1 paket vaniljsocker

Steg-för-steg instruktioner

Äggulor med vanilj och florsocker lägger vi i vispgraden och vispar i 15 minuter. Efter vispningen tillsätter vi salko och fortsätter att vispa. Ju längre vi vispar, desto godare blir ägglikören.

Till sist häller vi i rum lite i taget och vispar i ytterligare 7 minuter. Den färdiga ägglikören ställer vi in i kylen för att svalna och kan serveras.

Ytterligare information om receptet Julägglikör

Juläggtoddy är en traditionell dryck som för med sig värme och glädje under vinterhelgerna. Denna milda och söta likör tillverkas av äggulor, socker, mjölk och grädde, ofta berikad med vanilj eller muskotnöt. Dess rika krämiga textur och behagliga smak gör den till ett idealiskt komplement till julfirandet. Många njuter av den ren, medan andra tillsätter den i desserter eller kaffedrycker. Juläggtoddy är en symbol för festlig stämning och en tradition som för vidare från generation till generation.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Drycker
Tag: tjeckiska köket, dryck

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Julägglikör.

Lägg till kommentar