Hemgjord mandellikör

I en kastrull med vatten kokar vi burkar med salko i 2 timmar, under vilken tid mjölken karamelliseras. Vi gör inte hål i burkarna och öppnar dem inte. Vi kokar på mycket svag värme. Sedan låter vi dem svalna.
Ingredienser du behöver
1 paket mandelpudding (vaniljpudding)
2 burkar salko
0,5 l rom
0,5 l mellanmjölk
efter smak mandelessens (vaniljessens)
socker
Steg-för-steg instruktioner
Vidare ska vi göra pudding från påsen. Om vi använder något annat än mandel, så använder vi samma typ av essens. Puddingen svalnar under konstant omrörning och i det ögonblicket tillsätter vi karamelliserad salko, rom och juste några droppar essens. Allt blandas noggrant med hjälp av en mixer.
När vi har blandat, häller vi likören i flaskor och förvarar i kylskåpet. Den kan användas inte bara som dryck, utan även i fruktsallader eller glasskålar. Från denna mängd får vi ungefär 1,5 liter likör.
Ytterligare information om receptet Hemgjord mandellikör
Hemlagad mandellikör är en mjuk och läcker dryck som förenar sötma från mandlar med en aning vanilj och krämighet. Dess tillagning är enkel och innebär att man låter mandlarna dra i alkohol, vilket garanterar en intensiv smak. Denna likör är ett utmärkt komplement till desserter, eller kan serveras som en uppfriskande aperitif. Tack vare sitt naturliga ursprung och hemgjorda karaktär är den en idealisk val för alla älskare av originella och kvalitetsdrycker. Njut av den som en present eller vid familjefester!