Traditionell julglögg

Traditionell julglögg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Traditionell juldryck.

Ingredienser du behöver

250 ml vin
350 ml vatten
1/2 st citron
60 ml rom
1 st apelsin
150 g socker

Steg-för-steg instruktioner

I en gryta häller vi i socker, pressar saften ur en halv citron och en apelsin, och kokar upp.

Vi häller i vin med rom. Precis som med glögg värmer vi bara, annars skulle alkoholen förångas om vi kokar.

Punchen häller vi i teskålar och dekorerar med en skiva citron. Vi dricker den varm.

Ytterligare information om receptet Traditionell julglögg

Traditionell julglögg är en populär dryck som framför allt serveras i samband med julen i början av vinterhögtiderna. Dess bas består av röd eller vit vin som tillsammans med kryddor som nejlikor, kanel och stjärnanis värms upp. Ofta tillsätts också citrusfrukter, som apelsiner och citroner, för att fräscha upp smaken. Glöggen serveras vanligtvis varm och är idealisk för att värma sig under kalla vinterkvällar. Denna dryck förenar trevliga stunder med familj och vänner under den festliga atmosfären.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Drycker, Fruktig, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, dryck, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Traditionell julglögg.

Lägg till kommentar