Traditionell julglögg

Traditionell juldryck.
Ingredienser du behöver
250 ml vin
350 ml vatten
1/2 st citron
60 ml rom
1 st apelsin
150 g socker
Steg-för-steg instruktioner
I en gryta häller vi i socker, pressar saften ur en halv citron och en apelsin, och kokar upp.
Vi häller i vin med rom. Precis som med glögg värmer vi bara, annars skulle alkoholen förångas om vi kokar.
Punchen häller vi i teskålar och dekorerar med en skiva citron. Vi dricker den varm.
Ytterligare information om receptet Traditionell julglögg
Traditionell julglögg är en populär dryck som framför allt serveras i samband med julen i början av vinterhögtiderna. Dess bas består av röd eller vit vin som tillsammans med kryddor som nejlikor, kanel och stjärnanis värms upp. Ofta tillsätts också citrusfrukter, som apelsiner och citroner, för att fräscha upp smaken. Glöggen serveras vanligtvis varm och är idealisk för att värma sig under kalla vinterkvällar. Denna dryck förenar trevliga stunder med familj och vänner under den festliga atmosfären.