Brännässelsirap

Brännässla är en anmärkningsvärd växt som ofta används inom medicin och farmaci, och den har också användning inom matlagning. Plocka färska…
Ingredienser du behöver
4 liter vatten
4 citroner
125 toppar av nässlor (unga blad, cirka 2-3 våningar)
6 teskedar citronsyra
3,5 kg strösocker
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar upp vattnet och tillsätter citronskivor som är noggrant tvättade. Därefter låter vi blandningen svalna och rör i nässlorna. Vi blandar noggrant och låter det dra i 24 timmar.
Därefter pressar vi ut saften och silar den.
Vi tillsätter socker och citronsyra och rör om tills sockret är helt upplöst. Sedan häller vi blandningen i flaskor och förvarar på en kall och mörk plats.
Ytterligare information om receptet Brännässelsirap
Nettle syrup är en naturlig sötsak gjord av unga nässlor och socker. Det är känt för sina läkande egenskaper, särskilt vid avgiftning av kroppen och stöd för immunförsvaret. Sirapen har en söt, lätt örtig smak och är populär som ingrediens i drycker eller efterrätter. Dessutom är den rik på vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett värdefullt kosttillskott. Att förbereda nässelsirap är enkelt och en hemmagjord version garanterar oöverträffad fräschör och kvalitet.