Ingefära te

Ingefära te
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Detta te är utmärkt vid förkylning eller om du vill rena kroppen.

Ingredienser du behöver

1 st färsk ingefära
1 l vatten
efter smak honung
citronjuice

Steg-för-steg instruktioner

Från ingefäraroten skär vi av en bit som är cirka 5 cm lång, som vi skalade och river på ett grovt rivjärn.

Riven ingefära kokar vi upp med vatten och låter koka i cirka 15 minuter. Sedan silar vi av.

Den färdiga ingefärateen kan vi smaksätta med honung och citronsaft. Vi dricker den varm.

Ytterligare information om receptet Ingefära te

Ingefärste är en aromatisk dryck som görs av färsk eller torkad ingefära. Den har en uppfriskande och kryddig smak som värmer kroppen och stimulerar sinnet. Detta te är känt för sina hälsofördelar, inklusive stöd för matsmältningen och stärka immunförsvaret. Ingefärste hjälper också vid förkylningar och lindrar symptom på ont i halsen. Du kan servera det varmt eller kallt, ofta med tillsats av honung eller citron för en ännu bättre smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Drycker
Tag: tjeckiska köket, dryck, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ingefära te.

Lägg till kommentar