Bombardiño

Utmärkt alkoholisk dessert, till exempel efter en bra skidtur.
Ingredienser du behöver
80 g riven choklad
160 ml rom
160 ml äggtoddy
80 ml mjölk
100 ml vispgrädde
efter smak mörkt rörsocker
Steg-för-steg instruktioner
I en liten kastrull blandar vi mjölk, rom och ägglikör. Vi värmer upp blandningen tills den kokar. När den börjar koka stänger vi av värmen så att alkoholen inte försvinner. Vi sötar efter smak.
Under tiden har vi vispat grädde till vispgrädde.
Vi häller drycken i glas och dekorerar med vispgrädde och riven choklad.
Ytterligare information om receptet Bombardiño
Bombardino är en populär alkoholhaltig dryck med ursprung i Italien, särskilt från regionen Abruzzo. Denna högenergiska cocktail består av espresso, likör (vanligtvis amaretto) och vispgrädde. Bombardino serveras traditionellt i små glas och dess konsumtion är vanligtvis förknippad med skidorter, där den traditionellt njuts efter skidåkning. Tack vare sin läckra och intensiva smak har den även blivit populär utanför Italien, bland kaffe- och sötdrycksälskare.