Jordgubbssirap

Jordgubbssirap
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Sköljda och stjälkfria jordgubbar häller vi i en kastrull med ljummet vatten och mosar dem. Kastrullen placeras i ett vattenbad och vi värmer jordgubbsaften i en timme. Sedan pressar vi saften genom en silduk.

Ingredienser du behöver

2 kg jordgubbar
120 - 140 g strösocker
150 ml vatten

Steg-för-steg instruktioner

Vi mäter upp saften och räknar 400 g socker per halvliter. Vi lägger saften och sockret i en gryta och kokar upp. Rör om då och då och koka i maximalt 5 minuter. Om vi kokar längre börjar sirapen att geléa.

Den färdiga sirapen häller vi i uppvärmda flaskor, korkar igen dem och förvarar dem svalt. På detta sätt håller sirapen i cirka 6 månader.

Ytterligare information om receptet Jordgubbssirap

Jordgubbssirap är en söt och uppfriskande delikatess som passar utmärkt i somriga drycker och desserter. Gjord av färska jordgubbar, socker och vatten, behåller sirapen den naturliga smaken av frukten. Den är idealisk för att smaksätta lemonader, cocktails, yoghurts eller glass. Dessutom kan du enkelt förbereda den hemma, vilket garanterar att den är helt fri från konserveringsmedel. Du behöver bara koka jordgubbarna med socker, sila genom en fin sil och låta den svalna. Denna sirap är ett fantastiskt sätt att utnyttja säsongens skörd och föra in lite söt njutning i köket.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Drycker, Fruktig, För barn
Tag: tjeckiska köket, dryck, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Jordgubbssirap.

Lägg till kommentar