Hemlagad äggtoddy

Äggtoddy görs vanligtvis till jul, men varför inte förbereda det också under andra delar av året? Processen är verkligen enkel och grunden består bara av några…
Ingredienser du behöver
8 äggulor
5 vaniljsockrar
794 g sötad kondenserad mjölk (2 Salka)
600 g osötad kondenserad mjölk (2 Tatry)
1/2 l rom (eller efter smak)
Steg-för-steg instruktioner
Vispa alla äggulor med sockret tills det blir ett skum.
Tillsätt sedan de övriga ingredienserna till blandningen och blanda noggrant.
Sila genom en fin sikt och häll i flaskor.
Låt den kokta äggnoggen stå i kylskåpet för att kylas.
Ytterligare information om receptet Hemlagad äggtoddy
Hemmagjord äggtoddy är en traditionell söt dryck som ofta tillverkas under vinterhelgerna. De grundläggande ingredienserna är färska ägg, socker, grädde och kvalitetsalkohol, oftast rom eller whisky. Denna krämiga dryck kan njutas ensam eller som en del av olika cocktails. Hemmagjord version är populär för sin rika smak och möjlighet till anpassning efter egna preferenser. Tillagningen är enkel, så du kan njuta av din favoritchristmasdesert direkt hemma hos dig.