Tjock potatissoppa med ägg

Vi skal skala och finhacka löken och vitlöken. De skalade, tvättade potatisarna och den rengjorda rotgrönsaken skärs i tärningar.
Ingredienser du behöver
1 st mindre selleri
2 st ägg
4 - 5 st potatis
2 st persilja
1 tärning grönsaksbuljong
3 st morot
till dekoration persiljagrönt
efter smak majoran
peppar
kummin
salt
vitlök
efter behov smör
vetemjöl
Steg-för-steg instruktioner
I en panna smälter vi smör och fräser löken gyllene, strör över mjöl, rör om och tillsätter vatten. I detta lägger vi rotfrukterna och kokar i nästan 10 minuter. Sedan tillsätter vi potatisarna, buljong, kummin och kokar mjukt.
En stund innan slutet tillsätter vi vitlöken, oregano och ägg. Vi salta, peppra och kokar i 5-10 minuter till.
Vi serverar soppan med bröd, dekorerad med persilja.
Ytterligare information om receptet Tjock potatissoppa med ägg
En fyllig potatissoppa med ägg är en älskad maträtt som värmer och glädjer varje godissugen gom. Denna näringsrika soppa tillagas av färska potatisar, lök och morötter som kokas mjuka. Tillsatsen av kokta ägg ger rätten protein och en krämig konsistens. Den är fantastisk när den strös över med färsk dill eller persilja, vilket ger den en unik smak. En fyllig potatissoppa är det perfekta valet för kalla dagar när vi behöver något läckert och uppfriskande.