Gratinerad pasta med skinka och broccoli

Lätt rätt med skinka, broccoli, kvalitetost och populär pasta.
Ingredienser du behöver
0,1 l halvfett mjölk
salt
favoritpasta
2 matskedar olja - rapsolja
0,15 kg kvalitetskinka
1/2 kg broskål
3 st ägg
vit peppar - mald
0,5 tesked torkad basilika
1 matsked kryddor - till biffar
olja - t.ex. rapsolja
0,15 kg kvalitetsost - hård
1 st kökshallon
Steg-för-steg instruktioner
Köpt kvalitet ost (även eidam fungerar) rivs. I mixern mixar vi löken. På skärbrädan skär vi skinkan. (eller i mixern)
Förbered två kastruller med lite salt och vatten.
I en kokar vi pastan och i den andra broccoli.
De färdiga pastan hälls i en skål och drizzlas med rapsolja.
I en kopp häller vi mellanmjölk och knäcker äggen. Kryddas med peppar. Vispa ihop.
I stekpannan lägger vi löken med lite olja. Fräsa tillsammans med skinkan och överför till kastrullen med broccolin. Tillsätt torkad basilika. Salta efter smak. Tillsätt steak-kryddor. Rör om.
Förvärm ugnen. Smöra botten av en ugnsform. Lägg i pastan och broccolin med skinkan. Blanda och häll över vispat ägg i mjölken.
Lägg in i ugnen. Efter tio minuter lägger vi på ost. När osten har smält är maten klar.
Servera som en lätt lunch. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Gratinerad pasta med skinka och broccoli
Gratinerad pasta med skinka och broccoli är en snabb och god rätt, perfekt för hela familjen. Pastan kokas först till al dente och blandas sedan med bitar av skinka och färsk broccoli. För en krämig struktur grillas blandningen i en grädd- eller ostsås. Rätten är rik på protein och fiber tack vare skinkan och broccolin, vilket gör den hälsosam och mättande. Ytan gratineras till gyllene vilket ger en krispig textur. Denna variant av gratinerad pasta är enkel att förbereda och framgångsrikt förenar smakerna av grönsaker och kött.