Grillad kyckling med grädde

Vi delar hela kycklingen i mindre bitar eller använder redan styckade delar av lår eller bröst och panerar dem i kryddor. Skalade potatisar skärs i skivor.
Ingredienser du behöver
1 st kyckling
10 st potatis
1 - 2 becher hållbar grädde
efter smak 1 paket krydda för rostat kyckling
salt
efter behov 3 - 4 msk olja
Steg-för-steg instruktioner
Vi häller olja i en ugnsform, där vi lägger potatisskivor. I dem lägger vi sedan kycklingen så att bitarna är så mycket som möjligt nedsänkta. Så här häller vi över grädden, sätter in i ugnen på 220°C och bakar i 1,5-2 timmar, beroende på när kycklingen är klar.
Mycket enkel tillagning, fantastisk smak.
Ytterligare information om receptet Grillad kyckling med grädde
Gratinerad kyckling i grädde är en populär rätt som förenar saftig kycklingkött med krämig, läcker grädde. Tillagningen är enkel – kycklingen marineras med kryddor och örter, täcks sedan med ett tjockt lager grädde och gratineras i ugnen. Resultatet är en smaklig maträtt som passar utmärkt med ris eller färskt bröd. Denna utmärkta kombination gör varje lunch eller middag till en kulinarisk upplevelse. Gratinerad kyckling i grädde är ett perfekt val för familjemåltider eller festliga tillfällen.