Grillad kyckling med grädde

Grillad kyckling med grädde
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi delar hela kycklingen i mindre bitar eller använder redan styckade delar av lår eller bröst och panerar dem i kryddor. Skalade potatisar skärs i skivor.

Ingredienser du behöver

1 st kyckling
10 st potatis
1 - 2 becher hållbar grädde
efter smak 1 paket krydda för rostat kyckling
salt
efter behov 3 - 4 msk olja

Steg-för-steg instruktioner

Vi häller olja i en ugnsform, där vi lägger potatisskivor. I dem lägger vi sedan kycklingen så att bitarna är så mycket som möjligt nedsänkta. Så här häller vi över grädden, sätter in i ugnen på 220°C och bakar i 1,5-2 timmar, beroende på när kycklingen är klar.

Mycket enkel tillagning, fantastisk smak.

Ytterligare information om receptet Grillad kyckling med grädde

Gratinerad kyckling i grädde är en populär rätt som förenar saftig kycklingkött med krämig, läcker grädde. Tillagningen är enkel – kycklingen marineras med kryddor och örter, täcks sedan med ett tjockt lager grädde och gratineras i ugnen. Resultatet är en smaklig maträtt som passar utmärkt med ris eller färskt bröd. Denna utmärkta kombination gör varje lunch eller middag till en kulinarisk upplevelse. Gratinerad kyckling i grädde är ett perfekt val för familjemåltider eller festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä, Huvudrätt, Bakad potatis och pasta, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grillad kyckling med grädde.

Lägg till kommentar