Skinkpasta

Recept på en populär tjeckisk maträtt.
Ingredienser du behöver
300 g rökt kött
400 g snäckpasta
5 st ägg
4 droppar olja
100 ml mjölk
efter smak mald svartpeppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar pastan i saltat vatten med några droppar olja. Sedan häller vi av, sköljer med kallt vatten och låter rinna av. Vi skär den kokta rökt köttet eller skinkan i centimeterstora tärningar.
I en ugnsform lägger vi pastan som vi blandar med köttet och sätter in i den förvärmda ugnen i 15 minuter. Vi gräddar på 220 °C.
Under tiden vispar vi ägg med mjölk och tillsätter salt och peppar. Denna blandning häller vi över de delvis gratinerade skinkpuddingen. Vi sänker temperaturen till 180 °C och gräddar klart.
Skinkpuddingen serveras med inlagda gurkor eller gurksallad.
Ytterligare information om receptet Skinkpasta
Skinkpasta är en populär tjeckisk rätt som består av pasta, skinka och ost. Denna läckra maträtt tillagas ofta med klassiska makaroner eller nudlar som blandas med tärnad skinka och riven ost. Rätten grillas sedan i ugnen tills ytan är gyllenbrun och krispig. Skinkpasta är snabb att förbereda och idealisk för familjeluncher eller middagar. Tack vare sin variation kan man även lägga till andra ingredienser, såsom grönsaker eller kryddor, vilket gör dem till ett populärt val för varje hushåll.