Skinkpasta

Skinkpasta
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på en populär tjeckisk maträtt.

Ingredienser du behöver

300 g rökt kött
400 g snäckpasta
5 st ägg
4 droppar olja
100 ml mjölk
efter smak mald svartpeppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi kokar pastan i saltat vatten med några droppar olja. Sedan häller vi av, sköljer med kallt vatten och låter rinna av. Vi skär den kokta rökt köttet eller skinkan i centimeterstora tärningar.

I en ugnsform lägger vi pastan som vi blandar med köttet och sätter in i den förvärmda ugnen i 15 minuter. Vi gräddar på 220 °C.

Under tiden vispar vi ägg med mjölk och tillsätter salt och peppar. Denna blandning häller vi över de delvis gratinerade skinkpuddingen. Vi sänker temperaturen till 180 °C och gräddar klart.

Skinkpuddingen serveras med inlagda gurkor eller gurksallad.

Ytterligare information om receptet Skinkpasta

Skinkpasta är en populär tjeckisk rätt som består av pasta, skinka och ost. Denna läckra maträtt tillagas ofta med klassiska makaroner eller nudlar som blandas med tärnad skinka och riven ost. Rätten grillas sedan i ugnen tills ytan är gyllenbrun och krispig. Skinkpasta är snabb att förbereda och idealisk för familjeluncher eller middagar. Tack vare sin variation kan man även lägga till andra ingredienser, såsom grönsaker eller kryddor, vilket gör dem till ett populärt val för varje hushåll.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Bakad potatis och pasta
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Skinkpasta.

Lägg till kommentar