Glögg

Häll lite vatten i kastrullen, ungefär 2 cm. Tillsätt socker, nejlikor och kanel.
Ingredienser du behöver
3 st kanelstänger
4 msk rörsocker
1 l rödvin
4 st kryddnejlika
2 skivor citron
till garnering citron
Steg-för-steg instruktioner
Vi tillsätter de tvättade citronskivorna och bringar till en koka. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
Därefter häller vi i vinet. Vi värmer det tills skum börjar bildas. Det får inte börja koka, eftersom alkoholen förångas vid kokning.
Vi häller upp i glasbägare dekorerade med citronskivor och serverar varm.
Ytterligare information om receptet Glögg
Varmt vin, känt som glühwein, är en populär vinterdryck som skapas genom att värma rödvin med tillsats av kryddor och andra ingredienser. De huvudsakliga ingredienserna inkluderar kanel, nejlikor, apelsinskal och socker, vilket ger en läcker och aromatisk smak. Denna varma dryck serveras ofta på julmarknader och sociala evenemang, där den värmer på kalla dagar. Varmt vin serveras vanligtvis i keramik- eller glas-koppar och åtföljs av julstämning och trevliga stunder med vänner och familj.