Glögg

Glögg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Häll lite vatten i kastrullen, ungefär 2 cm. Tillsätt socker, nejlikor och kanel.

Ingredienser du behöver

3 st kanelstänger
4 msk rörsocker
1 l rödvin
4 st kryddnejlika
2 skivor citron
till garnering citron

Steg-för-steg instruktioner

Vi tillsätter de tvättade citronskivorna och bringar till en koka. Låt sjuda i cirka 10 minuter.

Därefter häller vi i vinet. Vi värmer det tills skum börjar bildas. Det får inte börja koka, eftersom alkoholen förångas vid kokning.

Vi häller upp i glasbägare dekorerade med citronskivor och serverar varm.

Ytterligare information om receptet Glögg

Varmt vin, känt som glühwein, är en populär vinterdryck som skapas genom att värma rödvin med tillsats av kryddor och andra ingredienser. De huvudsakliga ingredienserna inkluderar kanel, nejlikor, apelsinskal och socker, vilket ger en läcker och aromatisk smak. Denna varma dryck serveras ofta på julmarknader och sociala evenemang, där den värmer på kalla dagar. Varmt vin serveras vanligtvis i keramik- eller glas-koppar och åtföljs av julstämning och trevliga stunder med vänner och familj.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Cocktail, Drycker, Fruktig, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, dryck, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Glögg.

Lägg till kommentar