Pepparkakor på plåten

Om du gillar doften av pepparkakor, kommer du definitivt att älska denna pepparkakskaka som är bakad på en plåt. I receptet används fullkornsråg brus, som ger kakan…
Ingredienser du behöver
500 g fullkornsrågmjöl
500 ml mjölk
250 g växtbaserat fett
250 g socker
1 vaniljsocker
1 bakpulver för pepparkakor
1 ägg
1 handfull hackade nötter
lite russin
2 matskedar honung
fett för smörjning
grovt mjöl för ströning
Steg-för-steg instruktioner
I det varma mjölken blandar vi fett med honung och när det har svalnat tillsätter vi ägget.
Vi blandar mjöl med socker och bakpulver, tillsätter sedan mjölken och andra ingredienser och rör om ordentligt.
I en ugnsform eller plåt som vi har smörjt med fett och strött med mjöl, gräddar vi i en förvärmd ugn på 150 °C i cirka 45 minuter.
Ytterligare information om receptet Pepparkakor på plåten
Pepparkaka på plåt är en populär tjeckisk dessert som är enkel att förbereda och smakar fantastiskt. Denna mjuka och aromatiska kaka är ofta smaksatt med honung, kryddor som kanel och nejlika, och kan berikas med olika nötter eller torkad frukt. Den är idealisk som en snabb sötsak till te eller kaffe, och kan även dekoreras med glasyr eller ett strö av socker. Tillagningen är enkel, det räcker med att blanda ingredienserna, hälla dem på plåten och grädda dem gyllene. Pepparkaka på plåt ger hemmet en känsla av välbehag och doften av traditionell tjeckisk matlagning.