Smör - kanelbullar med hjälp av en stavmixer

Desserter påminner lite om våra tjeckiska bulle med sås. Sniglarna är mjuka, söta och doftar av de kryddor som används. Samtidigt är de…
Ingredienser du behöver
Stöddeg
80 g mjölk
80 g vatten
30 g vetemjöl
Deg
90 g smör (eller hälften med Hela)
170 g mjölk
2 ägg
10 g torrjäst (eller 22 g färsk jäst)
500 g vetemjöl
30 g mjölkpulver
1/2-1 tesked salt
Fyllning
250 g socker
2 teskedar malen kanel
1 tesked malen kardemumma
1 tesked malen kryddnejlika
150 g smör
Sås
120 g florsocker
60 g färskost (Lučina, Philadelphia)
60 g smör
1/2 tesked vaniljextrakt
20 g mjölk
1 matsked citronsaft
Därefter
mjöl och fett för att förbereda formen
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder ingredienserna till startgröt genom att koka dem i 3 minuter vid 80 °C på hastighet 3. Därefter låter vi dem vila och svalna i cirka 10 minuter.
I mixern lägger vi mjölk, ägg, smör och jäst och mixar i 20 sekunder på hastighet 4. Sedan tillsätter vi de övriga ingredienserna till degen och låter bearbeta i 3–4 minuter på Degprogrammet. Degen ska vara elastisk, slät och något klibbig. Om det behövs, tillsätter vi en till två matskedar vetemjöl. Låt den jäsa i cirka 45 minuter i en skål. Degen kan också förberedas kvällen innan och jäsa i kylskåpet (eller på balkongen) för att bakas färsk på morgonen.
Under tiden förbereder vi fyllningen genom att lägga alla ingredienser i mixern och bearbeta till en fin pasta på hastighet 4 i 30 sekunder.
Vi lägger den jästa degen på en arbetsyta som är lätt oljad. Från den formar vi försiktigt en platta med en tjocklek av cirka 1 cm och mått 50 × 30 cm. Sedan smetar vi den förberedda pastan på den och rullar ihop den från den längre sidan till en rulle. Från denna rulle skär vi individuella bitar (det är lättast att göra med osparfumerad tandtråd) och placerar dem på en plåt som vi har smort med fett och strött med mjöl. Mellan bitarna lämnar vi lite utrymme, eftersom de kommer att jäsa mycket. Låt dem jäsa tills volymen av rullarna har fördubblats.
Grädda i en förvärmd ugn på 180 °C i 20 minuter.
Såsen förbereder vi genom att blanda alla nödvändiga ingredienser på hög hastighet i 30 sekunder. Beroende på typen av ost kanske den inte har en helt slät konsistens, men det påverkar inte smaken.
Servera varm, garnerad med vaniljsås.
Ytterligare information om receptet Smör - kanelbullar med hjälp av en stavmixer
Smör- och kanelbullar är en läcker bakverk som du kommer att älska. Degen är mjuk och doftande, tack vare smöret och kanelen som ger den en oemotståndlig smak. När du förbereder dem kommer en matberedare att hjälpa dig att underlätta blandningen och knådningen av degen. Efter gräddning smälter bullarna enkelt i munnen och passar perfekt till eftermiddagskaffet eller téet. Förbered denna delikatess och njut av den söta upplevelsen med familj och vänner!