Honzis bullar

Utsökta jästa bullar som är som ur en saga.
Ingredienser du behöver
degdeg
500 g vetemjöl
2 st äggula
100 g florsocker
1 dl olja
250 ml mjölk
42 g jäst
salt
fyllning
1 mjölk
sockerkakor
250 g kvarg i bit
äggula
florsocker
vallmo
fyllning 2 florsocker
1 st vaniljsocker
Steg-för-steg instruktioner
I mjölet gör vi en grop där vi låter jäsa degen. Kanten av mjölet saltar vi. Efter att degen har jäst tillsätter vi successivt de andra ingredienserna och knådar en slät deg. Vi låter den jäsa i cirka en timme. Under jäsningen knådar vi degen två gånger.
Av den jästa degen formar vi bollar på bakbordet. När vi har förbrukat all deg börjar vi platta ut bollarna till plattor som vi fyller med fyllning. Vi stänger degen och lägger dem tätt intill varandra i en oljad ugnsform. Sedan låter vi dem jäsa i cirka 10 minuter till. Vi penslar toppen av bullarna med olja och sätter in dem i ugnen. Vi gräddar i en förvärmd ugn på 175 °C i cirka 22 minuter. Bullarna med kesofyllning gräddas lite längre. De färdiga bullarna pudras med socker.
Fyllningar
Makalös: Maken överkokas i mjölk med socker. Söts upp med florsocker och tjockas med krossade småkakor.
Keso: Keso blandas med vaniljsocker och äggula. Söts enligt behov med florsocker och vi lägger till russin.
Ytterligare information om receptet Honzis bullar
Honzovys bullar är traditionell tjeckisk söt bakverk som har vunnit hjärtan hos många älskare av hemlagad mat. De utmärker sig för sin luftiga konsistens och läckra fyllning, typiskt av plommonmarmelad, kvarg eller vallmo. Tillagningen innebär jästdeg som efter jäsning fylls med vald fyllning och formas till små bullar. Dessa grillas sedan gyllene och strös ofta med florsocker. Honzovys bullar är ett perfekt val för familjefester eller som en söt avslutning på eftermiddagskaffet.