Blåbärsglasyr

Blåbärsglasyr
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi lägger blåbären i en kastrull med lite vatten så att de täcks, tillsätter socker beroende på hur söta vi vill ha dem och sätter på spisen för att sjuda en stund.

Ingredienser du behöver

1 kopp grädde för vispning
2 koppar blåbär
2 teskedar potatismjöl
efter behov vatten för utspädning
rörsocker

Steg-för-steg instruktioner

I grädden rör vi ut maizena och häller sedan i den till de kokta blåbären. Vi kokar i en stund till.

Toppingen använder vi för att ringla över söta knölar, glass och annat.

Ytterligare information om receptet Blåbärsglasyr

Blåbärssås är en läcker söt sås som främst används som dekoration på desserter. Den är gjord av färska eller frysta blåbär, socker och ofta en skvätt citronjuice för att ge lite syra. Denna sås är populär framför allt tack vare sin starka lila färg och sütsyrliga smak, som passar utmärkt till pannkakor, cheesecakes eller glass. Den är lätt att förbereda genom att koka alla ingredienser tills de når önskad konsistens, vilket gör den till ett utmärkt val för att lyfta fram smaken och utseendet på dina favoritgodisar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fruktig, Glasyr
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blåbärsglasyr.

Lägg till kommentar