Aprikoskaka

Vi börjar med att blanda vetemjöl, bakpulver och florsocker. Det blandar vi sedan med ägget och grädden.
Ingredienser du behöver
degen 1/2 kg vetemjöl
1/4 l grädde
1 paket bakpulver
1/4 l strösocker
3 st ägg
1 tallrik halverade aprikoser
smuldeg 100 g grovt mjöl
60 g florsocker
60 g smör
efter behov mandelspån
riven kokos att strö över
fett för smörjning
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder smuldeggen genom att blanda socker med grovt mjöl och smält smör. Blanda väl med händerna.
Vi smörjer en djup plåt med fett och strör riven kokos över. Vi häller i degen och lägger halvor av urkärnade aprikoser ovanpå. Strö smuldeg över och lägg mandlar på toppen.
Vi sätter in i ugnen på 180°C och gräddar i cirka 30 minuter.
Ytterligare information om receptet Aprikoskaka
Aprikoskakan är en läcker efterrätt som kännetecknas av saftiga aprikoser inslagna i en smulig deg. Denna delikatess är särskilt populär under sommarmånaderna när aprikoserna är färska och söta. Kakan kan tillagas med olika typer av deg, som till exempel jäst eller smuldeg, och kompletteras ofta med ett sockrigt lock eller mandelspån. Det är idealiskt att servera den med en kula glass eller vispgrädde. Aprikoskakan är ett utmärkt sätt att utnyttja säsongens frukt och njuta av en kombination av söta och syrliga smaker.