Läckra franska pannkakor

Pannkakor, pannkakor sött nöje. De älskas av både barn och vuxna.
Ingredienser du behöver
2-4 st ägg
salt
1 l halvfet mjölk
400 g vetemjöl - fint
1,5 teskedar bakpulver
efter eget val
till dekoration frukt (kiwi, jordgubbe, päron, vindruvor)
topping karamell, frukt
grädde
fyllning t.ex. (keso, vaniljglass, sylt)
till strö t.ex. kakao, choklad
Steg-för-steg instruktioner
Vi kan fylla dem med olika fyllningar som t.ex. kvarg, vaniljglass, sylt m.m. Strö över kakao, choklad. Garnera med grädde eller frukt: t.ex.: kiwi, jordgubbe, hallon.
Vi tar en högre skål och häller i mjölken. Tillsätter bakpulver, salt, knäcker äggen och rör om. Nu ska vi strö i vetemjöl och blanda. Det är bra att använda en visp, så blir smeten slät utan klumpar.
Vi sätter på spisen och smörjer pannan med olja.
Vi skopar upp och häller smeten i pannan. Vi gör bara ett mycket tunt lager, så att crepen blir tunn och luftig. Vi vänder den. Om vi lägger ner jobbet, kommer resultatet att överraska oss positivt.
De färdiga crepesarna behöver bara fyllas och dekoreras. Där kan du följa din fantasi och smaklökar.
Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Läckra franska pannkakor
Läckra franska pannkakor är lätta, tunna och luftiga plattor som kommer från det traditionella franska köket. De tillverkas av vetemjöl, ägg, mjölk och en nypa salt, vilket skapar en slät och fin smet. Dessa pannkakor kan serveras både söta och salta. Populära söta varianter inkluderar pannkakor med citronsocker, Nutella eller frukt. För salta varianter fylls de ofta med skinka, ost eller spenat. Läckra franska pannkakor imponerar med sin subtila smak och deras mångsidighet tillfredsställer varje matälskare. Ett originellt sätt att njuta av den unika charmen i det franska köket.