Gurksallad med lök

Gurksallad med lök
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Låt oss göra en gurksallad med lök.

Ingredienser du behöver

500 ml vattnet
3 matskedar ättika
1 st kökshallon
salt
1 st gurka - sallads
svartpeppar - malen
3 matskedar socker, strösocker

Steg-för-steg instruktioner

Först går vi till marked eller affären för att hämta en salladsgurka och lök.

Vi skalar gurkan och river den grovt på ett rivjärn.

Vi skalar löken, tar en elektrisk hackare och hackar löken fint.

Nu förbereder vi dressingen som består av vatten, vinäger och socker. Vi smaksätter med peppar och salt.

Vi blandar gurkan med löken och häller på den färdiga dressingen.

Vi lägger det i kylskåpet och serverar nästa dag. Salladen är ännu godare. Till salladen kan vi till exempel göra grillat kött.

Ytterligare information om receptet Gurksallad med lök

Gurksallad med lök är en fräsch och enkel rätt som är populär, särskilt under sommarmånaderna. Huvudingredienserna är färska gurkor och lök, som skärs i tunna skivor. Salladen smaksätts med vinäger, socker, salt och peppar, ibland tillsätts även dill för att förstärka smaken. Denna sallad är lågkalorisk och passar bra som tillbehör till köttiga rätter eller som ett hälsosamt snacks. Den är enkel och snabb att förbereda, vilket gör den till ett idealiskt val för en snabb och lätt middag eller lunch.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sallad
Tag: tjeckiska köket, sallad, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gurksallad med lök.

Lägg till kommentar