Kroppkakor

Traditionell tjeckisk, krispig delikatess som annars kallas cmunda.
Ingredienser du behöver
1 kg potatis
2 st ägg
120 g vetemjöl
5 msk mjölk
2 - 3 klyftor vitlök
malen svartpeppar
oregano
salt
150 g olja
Steg-för-steg instruktioner
Råa potatisar skalas, tvättas och rivas, vattnet hälls delvis av. Vi kryddar med salt och peppar, tillsätter ägg, oregano, mjöl och mjölk efter behov så att degen inte blir för hård.
I den heta fettet i pannan lägger vi med en skopa potatisblandningen, som vi sprider ut till plattor och steker på båda sidor tills de blir gyllenbruna.
Potatisplättar serveras varma eller kalla, det beror helt på dig.
Ytterligare information om receptet Kroppkakor
Kartoffelplättar, även kända som rårakor, är en populär maträtt inom den tjeckiska köket. De är gjorda av rivna potatisar som blandas med mjöl, ägg och kryddor. Denna blandning steks sedan i panna tills de är gyllenbruna. Kartoffelplättar serveras ofta med gräddfil eller som tillbehör till kött. Många människor gillar också att tillsätta vitlök eller örter för att förstärka smaken. Denna smakrika och mättande maträtt är populär både i hemmen och på olika festivaler och marknader.