Kroppkakor

Kroppkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Traditionell tjeckisk, krispig delikatess som annars kallas cmunda.

Ingredienser du behöver

1 kg potatis
2 st ägg
120 g vetemjöl
5 msk mjölk
2 - 3 klyftor vitlök
malen svartpeppar
oregano
salt
150 g olja

Steg-för-steg instruktioner

Råa potatisar skalas, tvättas och rivas, vattnet hälls delvis av. Vi kryddar med salt och peppar, tillsätter ägg, oregano, mjöl och mjölk efter behov så att degen inte blir för hård.

I den heta fettet i pannan lägger vi med en skopa potatisblandningen, som vi sprider ut till plattor och steker på båda sidor tills de blir gyllenbruna.

Potatisplättar serveras varma eller kalla, det beror helt på dig.

Ytterligare information om receptet Kroppkakor

Kartoffelplättar, även kända som rårakor, är en populär maträtt inom den tjeckiska köket. De är gjorda av rivna potatisar som blandas med mjöl, ägg och kryddor. Denna blandning steks sedan i panna tills de är gyllenbruna. Kartoffelplättar serveras ofta med gräddfil eller som tillbehör till kött. Många människor gillar också att tillsätta vitlök eller örter för att förstärka smaken. Denna smakrika och mättande maträtt är populär både i hemmen och på olika festivaler och marknader.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Potatispannkakor, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kroppkakor.

Lägg till kommentar