Potatisplättar enligt Roman Vaněk

Rösti representerar den outvecklade heliga gralen i tjeckiska kök, som man dock inte bör ha för mycket respekt för. Rösti har sina dubbelgångare och trillingar i många världskök, men det är helt enkelt inte samma sak, eftersom smaken och doften av vitlök och mejram skarpt saknas. Receptet på rösti förtjänar ett ordentligt lager av fläskfett, eftersom rösti som simmar i fett paradoxalt nog suger upp mindre fett än när det är på en liten mängd fett. Dessutom blir rösti jämnt stekt. Det är en vinst. Den första rösti kan du offra på altaret av andra rösti. Du kommer att verifiera vad och hur. Rösti och dess recept enligt Roman Vaněk här.
Ingredienser du behöver
500 g potatis
5 kly vitlök
salt och nymalen svartpeppar
100 g vetemjöl
2 ägg
100 ml mjölk
2 matskedar färsk eller 1 matsked torkad mejram
250 g fett för stekning
Steg-för-steg instruktioner
Skala potatisarna och riv dem grovt. Pressa ut överflödigt vatten och stärkelse.
Slå i äggen, tillsätt salt och peppar, krossad vitlök, torkad mejram och vetemjöl och häll i mjölken. Rör om ordentligt tills du får en smet för potatisplättar.
Häll smeten för potatisplättar i det smälta och heta fett och sprid ut den jämnt mot kanterna på pannan. Stek på båda sidor.
Ytterligare information om receptet Potatisplättar enligt Roman Vaněk
Potatisplättar enligt Roman Vaňek är en populär tjeckisk variant av traditionella potatisplättar. Huvudingrediensarna är rivna potatisar, vitlök, ägg och oregano, kompletterade med vetemjöl för rätt konsistens. Denna enkla blandning steks i olja till gyllene, och resultatet blir en krispig och doftande rätt. Vaňek betonar vikten av kvalitetsingredienser, vilket säkerställer en autentisk smak. Potatisplättar serveras som en fristående rätt eller tillbehör, ofta med surkål eller kött, och är en populär maträtt vid olika tillfällen.