Pannkakor

Pannkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på pannkakor som du kan äta med sylt, keso eller kött.

Ingredienser du behöver

400 ml mjölk
200 g vetemjöl
2 st ägg
efter behov olja för stekning
en nypa salt

Steg-för-steg instruktioner

Blanda mjölet med en nypa salt, mjölken och två ägg så att du får en lagom tjock smet för pannkakor.

Häll en liten skopa smet i en panna med het olja. Stek pannkakorna gyllene på båda sidor.

På de färdiga pannkakorna kan du lägga på valfri mängd av vad du tycker om. Marmelad, kvarg, pudding eller kött- eller grönsaksfyllning är bra alternativ.

Ytterligare information om receptet Pannkakor

Pannkakor är en populär maträtt som du kan förbereda både sött och salt. Den tunna degen grillas i en panna och fylls sedan med olika läckerheter, som sylt, nutella, keso eller spenat. I Tjeckien serveras pannkakor ofta med strössel av socker, vispgrädde eller frukt. Deras tillagning är enkel och snabb, vilket gör dem till en idealisk maträtt för frukost eller dessert. Pannkakor kan glädja varje gourmand med sin mjuka deg och stora urval av fyllningar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Desserter
Tag: tjeckiska köket, Efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Pannkakor.

Lägg till kommentar