Mjuka honungsgingerbröd

Mjuka honungsgingerbröd
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på mycket goda honungskakor som är mjuka direkt efter gräddning.

Ingredienser du behöver

400 g vetemjöl
2 st ägg
2 tsk pepparkakskrydda
140 g florsocker
2 msk honung
100 g margarin (eller bakfett)
1 tsk bikarbonat

Steg-för-steg instruktioner

Socker vispas med 2 ägg och mjukt fett, sedan tillsätter vi honung och kryddor. I denna blandning rör vi ner mjölet med bikarbonat. Vi får inte ha för mycket honung, annars blir pepparkakorna hårda! Vi knådar degen och låter den vila i kylskåpet i 30 minuter.

Degen kavlas ut till en tjockare degplatta och vi stansar ut olika former, som vi lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Honungpepparkakor gräddas i en förvärmd ugn på 180 °C i cirka 8 minuter.

Mjuk honungpepparkakor används vid tillfällen som jul, påsk eller vackert dekorerade till Alla hjärtans dag.

Ytterligare information om receptet Mjuka honungsgingerbröd

Mjuka honungskakor är traditionellt julesötsaker som glädjer med sin smak och doft. Dessa kakor kännetecknas av en mjuk, seg konsistens och en söt arom av honung och kryddor som kanel och nejlika. De dekoreras oftast med färgglad glasyr, vilket ökar deras attraktion. Att baka kakor är en populär aktivitet där familjer samlas och skapar oförglömliga minnen. Mjuka honungskakor är därför inte bara en läcker delikatess, utan också en symbol för den festliga atmosfären.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (27 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Desserter
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mjuka honungsgingerbröd.

Lägg till kommentar