Vispad påskelamm

Förvärm ugnen till 180°C. Ta en lammform som vi smörjer och brödar.
Ingredienser du behöver
1 glas mjölk
1 st bakpulver
35 dkg vetemjöl
14 dkg smör
20 dkg strösocker
1 tsk citronzest
4 st ägg
efter behov fett för smörjning
brödsmulor för panering
Steg-för-steg instruktioner
Separera äggulorna från vitan. Vispa sedan sockret med smöret och äggulorna. Tillsätt mjölk, vispat äggvite-skum, citronskal och vetemjöl blandat med bakpulver. Blanda försiktigt.
Bred ut denna smet i den förberedda formen. Sätt in lammet i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 45 minuter. När det är klart, vänd lammet ur formen och låt det svalna.
Det är möjligt att hälla smält choklad över påsklammet...
Ytterligare information om receptet Vispad påskelamm
Rankad påsklam är en traditionell tjeckisk påskdesser som bakas i en speciell form i form av ett lamm. Denna läckra kaka tillagas av fint rivna ingredienser som ägg, socker, mjöl och smör, och vanilj och citronskal tillsätts ofta för en mer uttalad smak. Efter bakningen strös ofta socker över lammet, och det kan dekoreras med glasyr eller choklad. Denna söta symbol för våren är populär inte bara för sin smak utan också för sitt vackra utseende, som gläder på den festliga dukningen under påskhelgen.