Pepparkakor till jul eller påsk

Vi börjar med att sikta socker och mjöl i en skål, tillsätter de andra ingredienserna och slutligen lägger vi i den tärnade fettet. Vi knådar allt ordentligt och sedan paketerar vi det i plastfolie och lägger det i kylskåpet i några dagar för att bli moget.
Ingredienser du behöver
glasyr 150 g florsocker
1 st äggvita
citronjuice
deg 30 g fläskfett
1/2 paket pepparkakskrydda
650 g vetemjöl
100 g honung
50 g smör
3 teskedar bakpulver
250 g florsocker
4 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
När degen har tagits ut, kavlar vi ut den till en tjocklek av cirka 5 mm och stansar ut kakor. Vi blandar äggulorna med vatten och penslar pepparkakorna med detta innan bakningen. Av äggvitor, socker och citronsaft vispar vi upp ett fluffigt glasyr för att pensla efter gräddningen.
Pepparkakorna sätts in i en förvärmd ugn på 200°C och grillas i ungefär 10 minuter.
De färdiga pepparkakorna dekoreras enligt egen fantasi med den beredda glasyren.
Ytterligare information om receptet Pepparkakor till jul eller påsk
Pepparkakor är en populär tradition under jul och påsk. Dessa väldoftande kakor, gjorda av honung, kryddor och mjöl, dekoreras ofta med färgglad glasyr och sockerprydnader. Deras tillagning har blivit en familjerit, där nära och kära samlas och tillsammans skapar olika former och motiv. Pepparkakorna både gläder smaklökarna och berikar högtidsatmosfären. Doften av nybakade pepparkakor blir en oumbärlig del av vinterhelgerna.