Ostsås med engelsk bacon och purjolök

Vi börjar med att skära purjolök i skivor och bacon i småbitar. I en panna steker vi dem sedan i lite smör och tillsätter finhackad eller pressad vitlök.
Ingredienser du behöver
sås 200 g engelsk bacon
100 g blåmögelost
4 klyftor vitlök
200 g parmesan
300 g purjolök
3 dl mjölk
2 dl grädde för vispning
200 g smält ost
Steg-för-steg instruktioner
Samtidigt smälter vi blåmögelost och smält ost i mjölk i en annan gryta.
När purjon mjuknat blandar vi allt, tillsätter basilika och kryddar efter smak. Slutligen häller vi på grädde och strör över parmesan efter omrörning.
Såsen är utmärkt med pasta.
Ytterligare information om receptet Ostsås med engelsk bacon och purjolök
Ostsås med engelsk bacon och purjolök är en oemotståndlig rätt som kombinerar den rika smaken av smält ost med knaprig bacon och lätt sötad purjolök. Denna krämiga sås är idealisk som tillbehör till pasta, potatis eller grönsaker. Tillagningen är enkel: stek baconet i pannan, tillsätt den skivade purjolöken och blanda sedan ner den rivna osten tills den smälter. Resultatet är en läcker, mättande sås som gläder alla älskare av salta rätter.