Segedínska gulasch

Segedínska gulasch
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skalar och hackar löken fint. Vi tar fläskkarren, tvättar, rengör och skär i tärningar.

Ingredienser du behöver

1 msk vetemjöl
0.5 tsk kummin
1 msk mald söt paprika
1 kopp gräddfil
2 st lök
500 g fläsklägg
3 msk grisfett
500 g surkål
efter smak salt

Steg-för-steg instruktioner

I en panna värmer vi upp fläskfett, fräser löken, tillsätter köttet, strör över kryddor och bryner det på alla sidor. Vi strör över kummin och häller på vatten. Låt sjuda i 30 minuter. Under tiden har vi förlorat lite vatten, så vi tillsätter mer, lägger i avrunnen surkål och låter grytan sjuda vidare tills köttet och kålen blir mjuka. Av vetemjöl och smält smör gör vi en redning som vi använder för att tjockna gulaschen.

Som sista steg häller vi grädden i grytan. Låt koka en stund till och så är vi klara.

Servera traditionellt med brödknyten eller pasta.

Ytterligare information om receptet Segedínska gulasch

Segedinsgulasch är en traditionell tjeckisk maträtt som har sitt ursprung i ungersk matlagning. Huvudingredienserna är fläskkött, surkål, lök och kryddor. Denna läckra rätt kokas långsamt, vilket ger den en mild och rik smak. Den serveras vanligtvis med dumplings eller potatis och är särskilt populär under vintermånaderna när den ger ett behagligt värmande. Segedinsgulasch är omtyckt för sin harmoniska förening av kött och surkål som skapar en unik gastronomisk upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Gulasch, Gulasch, Huvudrätt, Såser, Fläskkött
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Segedínska gulasch.

Lägg till kommentar