Segedínska gulasch

Vi skalar och hackar löken fint. Vi tar fläskkarren, tvättar, rengör och skär i tärningar.
Ingredienser du behöver
1 msk vetemjöl
0.5 tsk kummin
1 msk mald söt paprika
1 kopp gräddfil
2 st lök
500 g fläsklägg
3 msk grisfett
500 g surkål
efter smak salt
Steg-för-steg instruktioner
I en panna värmer vi upp fläskfett, fräser löken, tillsätter köttet, strör över kryddor och bryner det på alla sidor. Vi strör över kummin och häller på vatten. Låt sjuda i 30 minuter. Under tiden har vi förlorat lite vatten, så vi tillsätter mer, lägger i avrunnen surkål och låter grytan sjuda vidare tills köttet och kålen blir mjuka. Av vetemjöl och smält smör gör vi en redning som vi använder för att tjockna gulaschen.
Som sista steg häller vi grädden i grytan. Låt koka en stund till och så är vi klara.
Servera traditionellt med brödknyten eller pasta.
Ytterligare information om receptet Segedínska gulasch
Segedinsgulasch är en traditionell tjeckisk maträtt som har sitt ursprung i ungersk matlagning. Huvudingredienserna är fläskkött, surkål, lök och kryddor. Denna läckra rätt kokas långsamt, vilket ger den en mild och rik smak. Den serveras vanligtvis med dumplings eller potatis och är särskilt populär under vintermånaderna när den ger ett behagligt värmande. Segedinsgulasch är omtyckt för sin harmoniska förening av kött och surkål som skapar en unik gastronomisk upplevelse.