Puddingkakor med persikor och grädde

Utmärkt efterrätt till sommarkaffet.
Ingredienser du behöver
deg
4 st ägg
200 g vetemjöl
200 g strösocker
4 msk hett vatten
kräm
250 g smör (Zlatá Haná)
650 ml mjölk
250 g färskost
2 st vaniljpuddingpulver
4 st konserverade persikor
till dekoration
1 st grädde
riven choklad
fyllning 1 st fastna i grädde
efter behov mjöl för uttorkning
flott för smörjning
Steg-för-steg instruktioner
Vispa ägg med socker, varmt vatten och tillsätt gradvis mjöl. Smörj plåten med fett och strö över grovt mjöl. Grädda på 200 °C i 10 - 15 minuter.
Under tiden kokar vi en tjock pudding av mjölk, socker och puddingpulver. I en skål vispar vi smör, tillsätter kvarg, vaniljsocker och tillsätter gradvis puddingen. Till slut vänder vi ner tärnade persikor.
Den skapade blandningen smetar vi på den avkylda sockerkakan. På toppen lägger vi vispad grädde med stabiliseringsmedel och strör över riven choklad.
De avkylda puddingkakorna med persika kan serveras.
Ytterligare information om receptet Puddingkakor med persikor och grädde
Vaniljkakor med persikor och grädde är en läcker efterrätt som glädjer varje godisälskare. Denna delikata efterrätt består av en fin vaniljkräm som kompletteras med fräscha skivor av persika. Den fluffiga och lätta toppen av grädde tillför en utmärkt smak och kontrasterar perfekt med den krämiga strukturen av vaniljkrämen. Perfekt för sommarfester eller som en söt avslutning efter en familjemåltid, vaniljkakor är enkla att göra och erbjuder en unik upplevelse för alla gourmeter. Njut av denna söta njutning med vänner och familj!