Äppelpannkakor

Äppelpannkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skalar och river grovt äpplena. Till dem tillsätter vi ägg, mjölk, mjöl och bakpulver. Av detta vispar vi sedan en deg.

Ingredienser du behöver

1/3 paket bakpulver
1 kopp riven äpple
1 kopp mjölk
1 kopp vetemjöl
1 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

Vi förbereder en panna med het olja, tar en slev och häller smeten i pannan och steker.

Pannkakorna är utmärkta strödda med kanel, breddade med sylt och dekorerade med grädde.

Ytterligare information om receptet Äppelpannkakor

Äppelplättar är en läcker efterrätt som kombinerar den fräscha smaken av äpplen med fluffig smet. Denna delikatess är lätt att förbereda och är idealisk till frukost eller som mellanmål. Du kan riva eller skära äpplena i tärningar, vilket ger plättarna en trevlig textur. Kryddade med kanel och serverade med lönnsirap eller yoghurt, kommer äppelplättarna att tilltala inte bara sötsugna. Förbered dem till helgbrunchen och glädja din familj eller vänner med smaken av denna äppeldelikatess.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Desserter, Godis, Pannkakor, Bakverk, För barn
Tag: tjeckiska köket, efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Äppelpannkakor.

Lägg till kommentar