Baklava

För att förbereda baklava behöver vi phyllodeg. Den är fylld med malda nötter och överdragen med söt sirap. Doften av baklava ger en berusande känsla av spänning. Och även om baklava har sina rötter så tidigt som på 1100-talet, är den fortfarande den mest populära desserten bland alla greker.
Ingredienser du behöver
5 koppar mandlar
4 koppar socker
ströbröd
1 matsked malen kanel
filodeg
citronjuice
salt
smör
Steg-för-steg instruktioner
Mandlar, socker och två matskedar brödsmulor blandas i en smet. Vi tillsätter kanel och citronsaft. Phyllodegen läggs ut på en plåt och penslas med mjukt smör. Vi strör ett lager av sockerblandningen och täcker återigen med ett lager deg. Grädda i cirka 35 minuter på 280 grader.
Ytterligare information om receptet Baklava
Baklava är en traditionell söt delikatess som härstammar från Mellanöstern och Balkan. Denna delikatess består av tunna lager av filodeg som varvas med en blandning av nötter och hälls över med socker- eller honungsirap. Varje lager av filodegen penslas noggrant med smält smör, vilket säkerställer dess sprödhet och mjukhet. Det finns många varianter av baklava beroende på region, inklusive användning av olika sorters nötter, som valnötter, pistagenötter eller mandlar. Baklava serveras ofta vid festliga tillfällen och är populär för sin rika smak och doft.