Rödbets hummus

Rödbets hummus
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi sköljer linserna, tillsätter tre koppar vatten och kokar dem tills de blir mjuka. Sedan låter vi dem svalna. Vi blandar linserna, pressade vitlöksklyftor, sesampasta och olivolja.

Ingredienser du behöver

1,5 kopp röda linser
0,5 kopp sesampasta tahini
2 vitlöksklyftor
1 matsked olivolja
saft från 1 - 2 citroner (efter smak)
spiskummin
salt och peppar
(kopp = 200 ml)

Steg-för-steg instruktioner

Spolingen sköljer vi, tillsätter tre koppar vatten och kokar tills den mjuknar. Sedan låter vi den svalna.

I matberedaren lägger vi i såsen, krossad vitlök, tahini och olivolja och mixar allt. Smaksätter med citronsaft, spiskummin, salt och peppar. Servera med bröd.

Ytterligare information om receptet Rödbets hummus

Hummus av röda linser är ett utmärkt alternativ till traditionell hummus. Denna smakfulla röran förbereds med kokta röda linser, tahini, vitlök och citronsaft. Tack vare de röda linserna har den en mild textur och en angenäm, något söt smak. Den är rik på protein och fiber, vilket gör den till ett näringsrikt snacks eller förrätt. Du kan servera den med färska grönsaker, pita bröd eller som en del av andra rätter. Hummus av röda linser är inte bara hälsosam, utan också snabb och enkel att göra.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (31 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Pålägg
Tag: Baljväxter, málesteapmi, dábálaš beaivi, álki, álggaheddjiide, dearvvaš, vegetariána, leavvá, linsa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Rödbets hummus.

Lägg till kommentar