Rödbets hummus

Vi sköljer linserna, tillsätter tre koppar vatten och kokar dem tills de blir mjuka. Sedan låter vi dem svalna. Vi blandar linserna, pressade vitlöksklyftor, sesampasta och olivolja.
Ingredienser du behöver
1,5 kopp röda linser
0,5 kopp sesampasta tahini
2 vitlöksklyftor
1 matsked olivolja
saft från 1 - 2 citroner (efter smak)
spiskummin
salt och peppar
(kopp = 200 ml)
Steg-för-steg instruktioner
Spolingen sköljer vi, tillsätter tre koppar vatten och kokar tills den mjuknar. Sedan låter vi den svalna.
I matberedaren lägger vi i såsen, krossad vitlök, tahini och olivolja och mixar allt. Smaksätter med citronsaft, spiskummin, salt och peppar. Servera med bröd.
Ytterligare information om receptet Rödbets hummus
Hummus av röda linser är ett utmärkt alternativ till traditionell hummus. Denna smakfulla röran förbereds med kokta röda linser, tahini, vitlök och citronsaft. Tack vare de röda linserna har den en mild textur och en angenäm, något söt smak. Den är rik på protein och fiber, vilket gör den till ett näringsrikt snacks eller förrätt. Du kan servera den med färska grönsaker, pita bröd eller som en del av andra rätter. Hummus av röda linser är inte bara hälsosam, utan också snabb och enkel att göra.