Utmärkta bröllopskakor

Tycker du också om bröllopskakor? Låt oss baka dem.
Ingredienser du behöver
degdeg
70 g jäst
4 st äggulor
800 g vete - vetemjöl
250 g smör
250 g fett 100%
en halv tesked salt
1/4 l grädde
30 g socker - strösocker
till panering
500 g socker - florsocker
100 g socker - vanilj
till pensling
0,25 l rom
250 g smör
fyllning
efter smak (keso, vallmo, olika sylt)
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder en kopp och lägger i jästen och ströar över socker. Vi häller på lätt uppvärmd mjölk, rör om och ställer åt sidan för att jäsa.
Vi skär smöret och fettet och lägger dem på den förberedda silikonmattan. Vi häller i den önskade mängden mjöl och lägger till äggulorna. Vi salta. Vi tillsätter den jästa degen. Vi arbetar ordentligt med degen. Vi tar fram en kavel och kavlar degen på silikonmattan. Vi skär till exempel i fyrkanter.
Vi förvärmer ugnen till 180 °C.
Vi fyller med den förberedda fyllningen. (keso, vallmo, olika sylt)
Vi rullar ihop kakorna och lägger dem tätt intill varandra på en plåt klädd med bakpapper. Vi sätter in dem i ugnen. Gräddningstiden är cirka 20 minuter.
Vi blandar smör, rom och penslar de färdiga kakorna ordentligt. Sedan får kakorna vila en stund och följs av att rullas i florsocker och vaniljsocker.
Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Utmärkta bröllopskakor
Utsökta bröllopskakor är traditionellt tjeckiskt bakverk som ofta serveras vid bröllop, men också vid andra festliga tillfällen. De är små, runda och fyllda med olika fyllningar, som vallmo, keso eller sylt. Degen är mjuk och saftig, ofta berikad med citronskal eller vanilj för en bättre smak. Kakorna är strödda med smulor och kan efter gräddning lätt pudras med socker. De har en oemotståndlig doft och är populära för sin smakvariation. Deras beredning kräver noggrannhet, men det slutliga resultatet är alltid värt besväret.