Friska pannkakor med kanel och äpplen

Friska pannkakor med kanel och äpplen
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Portioner: 10

Recept på pannkakor den här gången presenterar vi i en variant med äpplen och kanel. Men hemligheten bakom detta recept, som döljer sig i smeten, tar detta recept på pannkakor till en ny nivå. Det är nämligen en hälsosam variant av den så älskade maträtten. Detta recept på pannkakor, eller bättre sagt dess pannkakssmet, är gjord av spelt- och bovetemjöl. Och när du fyller dessa hälsosamma och fluffiga pannkakor med stekta äpplen och kanel, tro mig, även de gråa kalla kvällarna kommer att få ny energi och nytt ljus, för pannkakorna kommer att smälta i munnen. Dessutom doftar detta recept på pannkakor med kanel och äpplen underbart, så hela huset kommer att veta om dina matlagningframgångar. Så sätt igång, jag hoppas att ditt recept på pannkakor lyckas. Och smaklig måltid!

Ingredienser du behöver

70 g vit bokhämningsmjöl
110 g fint emmermjöl
3× ägg
500 ml halvfettmjölk
salt
TILL FYLLNINGEN
4× medelstora äpplen
2 matskedar smör
1 matsked honung
2 teskedar mald kanel

Steg-för-steg instruktioner

Börja med att blanda bokhvetemjöl och speltmjöl, ägg, mjölk och lite salt i en stor skål. Låt degen vila i 10 minuter.

Under tiden, för fyllningen, skölj äpplena, ta bort kärnan och skär äpplet i bitar. Hetta upp 2 matskedar smör i en lämplig panna och stek äpplena i cirka 5 minuter på medelhög värme.

Stäng av värmen, häll i honung och tillsätt kanel. Blanda noggrant.

Ta en andra panna (non-stick) och stek plättarna gradvis på medelhög värme så som du gillar dem. Från degen kan du steka cirka 10 plättar.

Fyll de fortfarande varma plättarna med äpplen och servera.

Ytterligare information om receptet Friska pannkakor med kanel och äpplen

Dessa läckra pannkakor är inte bara goda, utan också hälsosamma. De är gjorda på fullkornsmjöl och innehåller en fin fyllning med äpplen och en nypa kanel, som ger en sötdoft och fantastisk smak. De är en utmärkt frukost eller dessert. Du kan komplettera dem med din favorit yoghurt eller nötter. Med dessa pannkakor får du en fantastisk rätt utan att kompromissa med hälsa och en uppmuntrande start på dagen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Desserter, Godis, Huvudrätt, Bakverk, Fruktig, Pannkakor, För barn, Frukost
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, godis, barnmat, efterrätt, Huvudrätt, Efterrätt, Andra kök, aptitretare, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Friska pannkakor med kanel och äpplen.

Lägg till kommentar