Friterad blomkål i kryddig smetana
Blomkålsbitar kokar vi en stund i saltat vatten och doppar dem sedan i kallt vatten. Till äggen blandar vi i spiskummin och saltar. Sedan tillsätter vi sumak och kryddar med peppar.
Ingredienser du behöver
350 g blomkål
2 ägg
lite mjölk
3 matskedar vetemjöl
1,25 teskedar salt
1/2 tesked spiskummin
1/2 tesked svartpeppar
1 tesked sumak
ströbröd efter behov (inte nödvändigt)
växtolja för stekning
Steg-för-steg instruktioner
Blomkålsbuketter kokas en stund i saltat vatten och kyls sedan ner i isvatten.
Tillsätt kummin och salt till äggen. Sedan strö över sumak och peppra. Tillsätt mjöl och en liten mängd mjölk (tillsätt mjölk försiktigt så att smeten blir tjockare) och blanda allt ordentligt.
Täck blomkålsbuketterna med smeten, och om vi har använt för mycket mjölk, tillsätt brödsmulor, som vi sedan täcker blomkålen med igen.
Fräs blomkålen i ett djupt lager av olja. Servera med pommes frites och en gurkdipp.
Ytterligare information om receptet Friterad blomkål i kryddig smetana
Friterad blomkål i kryddig smet är en läcker rätt som gläder grönsaksälskare och förespråkare av smakfulla krispiga rätter. Blomkålen är täckt i smet med tillsats av kryddor som ger den en kryddig ton. Efter fritering får den en gyllene färg och krispig textur, medan den inuti förblir mjuk och saftig. Denna rätt är perfekt som en smakfull tillbehör eller som en läcker snacks vid träffar med vänner. Serverad med en yogurt- eller vitlöksdressing blir den en favoritdel av varje bord.
Tomáš Rohlena