Blomkålskotletter med ost

Blomkålskotletter med ost
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 2

Om vi redan är trötta på friterad blomkål eller blomkålssallad, kommer blomkålsbiffar in i bilden. Anledningen är att vi genom att tillsätta olika kryddor eller ost kan...

Ingredienser du behöver

300 g blomkål
2 matskedar vetemjöl
5 matskedar ströbröd
2 salladslökar
2 teskedar cajun-kryddblandning
2 ägg
växtolja
salt
malen svartpeppar
95 g jäst ost

Steg-för-steg instruktioner

Blomkål delas i buketter och kokas i saltat vatten i cirka 8 minuter, tills de är mjuka, och sedan silas. Buketterna av blomkål mosas med en gaffel. Om du föredrar en slätare konsistens kan du använda en matberedare. Smaksätt lätt med peppar.

I blandningen rör vi i ägg, hackad vårlök och riven ost. Krydda med cajunkrydda och blanda ordentligt. Vi kan salta lite till om det behövs.

Tillsätt mjöl, blanda tills vi får en sammanhängande massa, från vilken vi formar plättar. Dessa paneras sedan i ströbröd och steks i ett tjockt lager olja, ungefär 5 minuter på varje sida.

Servera med potatismos, en bit smör och strö över hackad vårlök.

Ytterligare information om receptet Blomkålskotletter med ost

Blomkålsbiffar med ost är en läcker och hälsosam rätt som hela familjen kommer att älska. Denna rätt kombinerar mjukt kokt blomkål med smält eller riven ost, vilket ger biffarna en spröd konsistens och rik smak. Biffarna paneras vanligtvis i brödsmulor och steks eller bakas, vilket skapar en gyllene skorpa. Du kan servera dem med en färsk sallad eller sås, och de är ett utmärkt val för vegetarianer och alla som vill prova något nytt och gott.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Vegetarisk
Tag: Grönsaker, málesteapmi, beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, suola, glutenkeahtes, biergokeahtes borramušat, steike, gaska-váttis, šaddoborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blomkålskotletter med ost.

Lägg till kommentar