Spenatsoppa med grädde och ägg

Vi skal skala löken och hacka den fint. Sedan fräser vi den i pannan med smör. Tillsätt mjöl och rör om, så att det bildas en redning, till vilken vi lägger till antingen buljong eller 3/4 liter kokande vatten med 1 buljongtärning. Koka upp och tillsätt den tinade spenaten, grovt hackad.
Ingredienser du behöver
2 dl grädde
2 matskedar smör
malen svartpeppar
1 st lök
2 - 4 st ägg
1 paket frusen spenat
1 kub buljongtärning
persilja
salt
3 matskedar vetemjöl
Steg-för-steg instruktioner
Soppan kokar i cirka 10 minuter. Vi häller i grädden, låter den koka upp och smaksätter med peppar och salt.
I den färdiga soppan som redan är serverad i tallriken tillsätter vi hårdkokta, skivade ägg. Äggen kan också tillsättas vispade så att de stelnar i soppan. Avsluta med att strö över hackad persilja.
Spenat kan bytas ut mot till exempel broccoli eller purjolök.
Ytterligare information om receptet Spenatsoppa med grädde och ägg
Spinat soppa med grädde och ägg är en utmärkt tjeckisk maträtt som förenar hälsa och smak. Huvudingrediensen är färsk spenat, som är rik på järn och vitaminer. Soppan är krämig och mild, tack vare grädden som ger den lätthet. Till sist tillsätts ett kokt ägg, vilket ökar näringsvärdet och ger en vacker presentation. Denna rätt är idealisk som förrätt eller lätt huvudrätt som glädjer inte bara grönsaksälskare.