Hemgjord pastej

Vad ska man laga för hemmagjord pâté? Det är en underbar delikatesse.
Ingredienser du behöver
muskotnöt - riven
4 matskedar vetemjöl - fint
salt
svartpeppar - malen
kryddpeppar
kanel - malen
1/2 kg kökshack
1 kopp standardmjölk
olja - t.ex. rapsolja
citronzest
1 kg lever - fläsk
2 kg kött - fläsk
socker - t.ex. florsocker
3 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
Vi lägger det köpta fläskköttet i en gryta. Fyller med vatten och kokar tills det är mjukt.
Tjeckisk vitlök och lök skalas. Vitlöken pressas och läggs i en skål.
Med en handmixare hackar vi kökslöken. Vi häller lite olja i stekpannan och fräser löken. Tillsätts till vitlöken.
Vi tar fram köttkvarnen. Vi lägger i det kokta fläskköttet och (råa) levern. Vi maler och lägger i en skål.
Vi tillsätter lite muskotnöt.
Vi tillsätter övriga kryddor. Lite saltar. Häller i mjölk och slår i äggen. Vi kan göra det mer fylligt med vetemjöl.
Vi sötar. För doft, lite citronskal och kanel. Det kommer att bli en delikatess.
Vi blandar noggrant ingredienserna. Fyller de förberedda burkarna. Vi sätter på locken och kokar i sextio minuter.
Vi tar försiktigt ut dem. Locken kan vi dekorera med fint tyg och knyta med snöre. Ett pappersetikett därtill och vi har genast en liten present till vännerna.
Smaklig måltid!
Ytterligare information om receptet Hemgjord pastej
Husets paté är en läcker rätt som präglas av en rik smak och krämig konsistens. Den tillagas vanligtvis av lever, antingen fläsk- eller fågellever, som kombineras med smör, kryddor och örter. Denna blandning kokas, mixas och låts svalna i en form. Husets paté serveras ofta som en förrätt, bred på färskt bröd eller baguette. Den är idealisk för festliga tillfällen såväl som vanlig förtäring. Att förbereda den hemma är enkelt och resultatet är alltid värt det.