Kycklingfilé i smördeg

Vi tvättar kycklingbrösten, som vi sedan salta och peppra efter att ha bankat dem. I en stekpanna smälter vi smör, där vi sedan steker skivorna på båda sidor. Vi hackar den rengjorda purjolöken fint, silar svampen och steker dem tillsammans i smöret.
Ingredienser du behöver
10 dkg niva
15 dkg engelsk bacon
1 näve purjolök
4 st kycklingbröst
1 burk steriliserade champinjoner
1 - 2 skivor smör
1 paket färsk deg
15 dkg skinka
till pensling ägg
efter smak salt
basilika
tomatpuré eller ketchup
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi kavlar ut degen, breder på ketchup och strör över basilika, helst färsk. På det lägger vi skinka och sedan stekta skivor av kyckling, som vi täcker med en kålrabismix och strör över riven ädelost. Som sista lager lägger vi skivor av bacon. Så här rullar vi in allt i en bakelse så att inget rinner ut under gräddningen.
Den lägger vi på en plåt med bakingpapper, penslar med ägg som en vanlig bakelse, sätter in i en förvärmd ugn och gräddar på hög temperatur tills den blir gyllenbrun.
Bakelsen får svalna efter att den tagits ut ur ugnen. Sedan skär vi den i skivor och serverar.
Ytterligare information om receptet Kycklingfilé i smördeg
Kyllingfilé i smørdeig är en läcker och saftig rätt som kommer att vinna hjärtat hos många gourmeter. Kycklingköttet marineras noggrant för att få en rik smak och täcks sedan med en fin smördeg. Vid gräddning får degen en vacker gyllenbrun färg och bildar en krispig skorpa som perfekt kontrasterar med det saftiga köttet inuti. Denna rätt är idealisk som huvudrätt vid festliga tillfällen eller familjemiddagar, eftersom den glädjer varje älskare av god mat.