Hemlagad inlagd hermelin

Hemlagad inlagd hermelin
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi torkar vitlöken, blandar den med salt och paprika. Vi skär brieostarna på längden, smetar in dem med vitlöksblandningen och sätter ihop dem igen. Sedan skär vi dem på mitten tvärsöver.

Ingredienser du behöver

4 st hermelin
5 kulor ny kryddpeppar
3 kly vitlök
1 tesked senapsfrö
2 st lagerblad
2 st inlagda chilipeppar
1 tesked söt paprikapulver
18 kulor hel svartpeppar
2 st lök (större)
efter behov olja

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger påsarna så här i en burk tillsammans med kryddpeppar, svartpeppar, senapsfrön och lagerblad. Vi lägger lökringar emellan ostarna, liksom strimlad chilipeppar.

Vi häller olja över påsarna i burken, stänger den och låter stå i 5-7 dagar.

Ytterligare information om receptet Hemlagad inlagd hermelin

Hemmamarinerad hermelin är en populär tjeckisk delikatess som förenar smaken av mogen ost och aromatiska örter. Hermelinen marineras först i olja med vitlök, chili och rosmarin, vilket ger den en distinkt smak. Efter några dagars inläggning utvecklas smakerna och dofterna i osten, vilket gör den till en idealisk förrätt eller tävlingsrätt vid sammankomster med vänner. Detta recept är enkelt, och ändå är den resulterande delikatessen läcker och inbjudande. Den serveras oftast med färskt bröd eller bakverk och ett glas väl kyld öl.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Förrätt, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hemlagad inlagd hermelin.

Lägg till kommentar