Inläggning av aprikoser

Inläggning av aprikoser har inte lång hållbarhet, eftersom aprikoser tyvärr blir dåliga väldigt snabbt. Därför bör du utnyttja aprikosäsongen fullt ut. Tack vare inläggning av aprikoser i kompott, som är full av sommarens vitaminer, är det som att hitta något på vintern. Det kommer också att dofta av sommarens trädgård och barnen kommer garanterat att tycka om det. Recept för inläggning av aprikoser är bra att ha hemma, eftersom kompott också utgör en halvfabrikat från vilket man kan skapa många läckra och populära rätter – aprikosknyten, aprikosbakelser, aprikosbullar och så vidare. Vid inläggning av aprikoser bör du endast använda kvalitetsfrukter som inte är skadade, eftersom de "skadade" skulle förstöra alla andra aprikoser. Inläggning av aprikoser och deras recept här.
Ingredienser du behöver
1 l vatten
500 g strösocker
Steg-för-steg instruktioner
När det gäller socker, följ syrligheten hos gurkorna. Om de är tillräckligt söta, lägg mindre socker i receptet - cirka 300 g.
Tvätta aprikoserna noggrant och ta bort kärnorna. Lägg dem sedan i de förberedda steriliserade glasburkarna.
För lagningen, koka 500 g (300 g) socker i en liter vatten i 5 minuter. Koka upp vattnet och tillsätt sockret. Sockret kommer att lösas upp och sjuda lätt.
Häll den heta lagen över aprikoserna i glasburkarna och stäng dem noggrant. Sterilisera vid 85 °C i 15–20 minuter.
Slutligen, ställ de varma glasburkarna upp och ner för att svalna och förvara på en mörk och sval plats.
Ytterligare information om receptet Inläggning av aprikoser
Inläggning av aprikoser är ett populärt sätt att konservera denna sommarfrukt. Processen innefattar att rengöra, tvätta och eventuellt kärna ur aprikoserna, som sedan läggs i glasburkar med sockerlag eller bara vatten. Burkarna förses med ett tätt lock och steriltiseras i kokande vattenbad eller ugn. Rätt inlagda aprikoser behåller sin milda smak och fasthet i många månader. Sådana aprikoser är idealiska i efterrätter, på kakor, eller som snacks. Hemlagad inläggning möjliggör kontroll över ingredienserna och är ofta ett hälsosammare alternativ till köpta kompotter.