Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Blomkålspannkakor gillas av alla människor med god vilja, särskilt barn. Blomkålspannkakor behöver nämligen framför allt en god, vackert gul blomkål. Så när du under vintern hittar en fin blomkål i affären, tveka inte att köpa den. Blomkålspannkakor passar utmärkt som mellanmål, som huvudrätt eller snabb middag. En annan faktor som bidrar till deras popularitet är praktiskheten. När de svalnat i handen blomkålspannkakor kommer att glädja alla. Tillsammans med färskt bröd och lite majonnäs. Eller en helt annan kombination som du kommer att njuta av. Blomkålspannkakor kan du till exempel prova att servera med bovete och mangosås. Fantasin har inga gränser.

Blomkålsbiffar har sina släktingar i exempelvis morotsplättar eller zucchiniplättar. Blomkålsbiffar eller blomkålspannkakor, om du så vill, tillhör de enklaste recepten med vilka du kan skapa en fantastisk huvudrätt. Och därför klarar även nybörjarkockar av att laga blomkålsbiffar, som även kan innehålla köttfärs. Blomkålspannkakor besvikar helt enkelt aldrig, vad gäller pris, enkel förberedelse och sin popularitet. Recept på blomkålspannkakor finns här.

Ingredienser du behöver

1 större blomkål
1 tesked kummin
1 tesked muskotnöt
salt och peppar
2–4 ägg beroende på storlek
grovt mjöl beroende på antalet använda ägg
solrosolja för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Först dela blomkålen i enskilda buketter. Släng bort de hårda ändarna. Koka sedan blomkålen i 10 minuter i kokande vatten, som du tillsätter kummin. Sila av och låt svalna.

Mosa den kokta blomkålen, tillsätt muskotnöt och peppra och salta. Tillsätt äggulorna till blomkålen och vispa äggvitorna till ett skum. Tjockna blomkålsblandningen med mjöl. Tillsätt försiktigt de vispade äggvitorna.

Hetta upp ett tjockare lager olja i pannan och stek plättarna på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Ytterligare information om receptet Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar är en läcker maträtt som förenar den milda smaken av blomkål med en knaprig textur. Tillagningen är enkel: blomkålen hackas fint, blandas med ägg, mjöl och kryddor efter smak. De steks i panna tills de får en gyllene färg och serveras varma. De är perfekta som tillbehör eller som en egen rätt med dip. De kan också bakas i ugn för en lättare variant. Blomkålsbiffar är ett utmärkt sätt att få in mer grönsaker i kosten och de gläder även dem som vanligtvis inte gillar blomkål.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Huvudrätt, Köttbullar, Förrätt, För barn, Snabb middag, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, barnmat, Huvudrätt, mellanmål, vegetariskt recept, Grönsaker

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blomkålsbiffar.

Lägg till kommentar