Snacksallad

Snacksallad
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en kastrull med olja tillsätter vi socker, senap, ketchup, vinäger och worcestersås. Mängden av dessa ingredienser är upp till oss, vi tillsätter efter smak. Efter att ha blandat samman, låter vi koka, tar bort från värmen och upprepar efter en stund. Vi rör om regelbundet så att blandningen inte bränns vid. Sedan tar vi bort från plattan och låter svalna.

Ingredienser du behöver

0,5 kg kabanos
20 dkg majonnäs
1 st lök
efter smak senap
ättika
olja
ketchup
socker
worcestersås

Steg-för-steg instruktioner

Kabanos skärs i så tunna strimlor som möjligt och även löken hackas fint.

När blandningen har svalnat, blandar vi i kabanos, löken och tillsätter till sist majonnäsen. Salaten ska inte kryddas med peppar eller salt.

Detta kan serveras bäst med färska frallor.

Ytterligare information om receptet Snacksallad

Delikatessallad är en populär klassiker inom tjeckisk matlagning. Den kännetecknas av sin krämiga konsistens och milda smak. Huvudingrediensen är skinka, inlagd gurka, ärtor och ägg, allt blandat med majonnäs. Salladen kryddas ofta med senap, salt och peppar. Den serveras som tillbehör till bröd eller som en lätt maträtt. Den är idealisk till exempel till middag eller som ett tilltugg vid fester. Tack vare sin enkla sammansättning är den lätt och snabb att förbereda, vilket gör den till en populär rätt för olika tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Förrätt, Sallad
Tag: tjeckiska köket, sallad

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Snacksallad.

Lägg till kommentar