Utmärkt sockerkakssmet

Sockerkakssmet är lämplig för tårtbottnar, där vi kan göra med 4 ägg eller för en sockerkaka, där vi använder 7 ägg. Till varje ägg tillsätter vi en matsked olja.
Ingredienser du behöver
deg 160 g strösocker
4 st ägg
160 g vetemjöl (halvfint)
4 msk olja
Steg-för-steg instruktioner
Vi knäcker äggen och separerar äggulorna från vitan.
Vi vispar äggvitan till ett fast skum, till vilket vi tillsätter socker och fortsätter vispa tills det blir tjockt och fluffigt. Sedan vispar vi försiktigt ner äggulorna, oljan och slutligen även mjölet.
Vi smörjer en form och strör mjöl i den. Vi häller vår smet i formen. Särskilt vid bottnar försöker vi hälla runt kanterna så att det inte bildas en kulle i mitten.
Om vi gör en kaka med kakao så använder vi kakao istället för mjöl, vilket betyder att om vi använder 3 matskedar kakao så tar vi 2 matskedar mindre mjöl. Tack vare detta blir vår kaka inte så kompakt.
Ytterligare information om receptet Utmärkt sockerkakssmet
Utmärkt sockerkaksdeg är grunden för många läckra desserter. Dess förberedelse är enkel och snabb, vilket varje bakentusiast kommer att uppskatta. Kombinationen av ägg, socker och mjöl skapar en lätt och luftig textur, perfekt för tårtor, pajer eller rulltårtor. Utmärkta sockerkakor kan också fungera som bas för tiramisu eller som tillbehör till fruktdesserter. Med lite kreativitet kan du också förbereda varianter med olika smaker, såsom kakao eller vanilj. Du kommer att älska detta recept för dess mångsidighet och fantastiska smak.