Honningskake

Samozřejmě, rád vám pomohu s překladem. Prosím, poskytněte text, který chcete přeložit.
Ingredienser du behöver
kräm 250g smör
1 burk salko
till panering 100g malda valnötter
till dekoration 15 st valnötter
2 matskedar riven choklad
till pensling 3 matskedar rom
5 matskedar droppad svart stark kaffe
till degen 250g vetemjöl
1 st ägg
1 matsked bakpulver
30 g smör
2 matskedar honung
100 g florsocker
Steg-för-steg instruktioner
Dagen innan kokar vi Salko i en stängd burk i vatten i cirka 2 timmar.
Vi förbereder en kräm av mjukt smör som vi vispar vitt med en visp och som vi successivt blandar med Salko.
Vi siktar mjölet och bakpulvret. Vi förbereder ett vattenbad där vi värmer smöret, honungen och äggen med sockret. Till detta tillsätter vi successivt mjölet och bakpulvret. Av detta arbetar vi fram en deg som vi låter vila i ungefär 1 timme.
Vi förbereder en mjölad bänk, där vi delar degen i 5 delar som vi sedan kavlar ut till tunna plattor och stansar ut enligt tårtfom. Av skrapbitarna borde det bli tillräckligt med deg för ett till stycke.
Vi förbereder en bakplåt klädd med bakpapper och lägger våra plattor på den. Vi sätter in den i en förvärmd ugn på 180 °C och gräddar i cirka 5 minuter.
När plattorna har svalnat, penslar vi dem med kaffe blandat med rom. På detta breder vi sedan den färdiga smörkrämen, likaså på sidorna. Så här gör vi med alla plattor som vi successivt lägger på varandra och när den är klar, strör vi hackade nötter på toppen och dekorerar med hela valnötter och riven choklad i mitten.
Den färdiga medovik-kakan lägger vi något tungt på och ställer i kylskåp för att vila i en dag.
Ytterligare information om receptet Honningskake
Medownik är en traditionell tjeckisk dessert som består av flera lager av honungskaka och söt krämfyllning. Denna läckra tårta är gjord av honung, mjöl, ägg och andra ingredienser som ger den en mild smak och arom. Medownik dekoreras ofta med nötter eller kakao och serveras som dessert till kaffe eller te. Den är populär för sin saftighet och sötma, och dess tillagning kräver tålamod och omsorg, vilket gör den till en uppskattad del av familjefiranden och högtider.