Inlagd camembert

Inlagd camembert
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Hemgjord inlagd camembert. En delikatess, en läckerhet som alltid kommer till pass.

Ingredienser du behöver

örter (t.ex. timjan eller basilika)
30 bollar färgad peppar - hel
5 förpackningar hermelin
3 blad laurbærblad
söt paprika - malen
10 klyftor vitlök
0,75 l olja
1 st kökslökar
15 bollar kryddpeppar
5 st feferoni
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi tvättar och torkar ett glas där vi ska lägga i camemberten.

Vi skalar vitlöken och pressar den. Lite saltas och blandas noggrant. Låt stå åt sidan.

På en träskärbräda skär vi löken (i större bitar) och chilipepparna. Vi delar camemberten och lägger den på en plåt. Vi tar söt paprika och kryddar camemberten ordentligt.

Vi breder ut vitlökssmeten. Strö över bitar av lök. Till slut lägger vi i chilipepparna. Vi sätter tillbaka båda sidorna av camemberten.

I glaset häller vi lite olja och lägger i två camembertar. Runt omkring lägger vi några skivade chilipeppar och kökslökar. Vi slänger i örter och kryddor. Och igen runt omkring.

Vi fyller på med olja och lägger i camembertarna. Vi fortsätter med löken, chilipepparna och slänger återigen i örter och kryddor. Allt måste vara täckt med olja.

Innan vi förvarar dem i kylskåpet i minst 14 dagar (max 6 veckor) skakar vi lätt på glaset. Och sedan skakar vi lite varje dag. Servera med bröd. Smaklig måltid.

Ytterligare information om receptet Inlagd camembert

Inlagd hermelin är en populär tjeckisk maträtt som består av hermelin, en ost som liknar den franska camembert, inlagd i en blandning av olja, kryddor och örter. Denna läckra ost inläggs traditionellt med vitlök, lök, peppar, lagerblad och röd paprika. Inlagd hermelin är en utmärkt aptitretare eller snacks till öl, ofta serverad på pubar över hela Tjeckien. Förberedelsen tar några dagar, under vilka osten absorberar smaker från marinaden. Resultatet är en kryddig och aromatisk maträtt som glädjer ostälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Godis
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Inlagd camembert.

Lägg till kommentar