Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Plättar lite annorlunda.

Ingredienser du behöver

150 g vetemjöl
1 nypa salt
200 ml mjölk
3 matskedar olja
2 matskedar socker
1 st ägg
2 teskedar bakpulver
till pensling sylt
lönnsirap
efter behov smör för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Vi blandar först de flytande och torra ingredienserna separat och förenar dem sedan för att blanda till en slät smet med hjälp av en mixer, som får stå i en halvtimme.

På en uppvärmd panna med smör häller vi i smeten och steker på lägre värme. De här plättarna är tjockare än klassiska plättar gjorda på jästdeg.

De färdiga plättarna smörjs med lönnsirap eller marmelad.

Ytterligare information om receptet Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är en populär frukost, kända för sin mjukhet och fluffiga textur. De tillagas vanligtvis av vetemjöl, mjölk, ägg och bakpulver, vilket ger dem en läcker smak och en glansig yta. De serveras varma, ofta med lönnsirap, frukt eller vispgrädde. Dessa pannkakor är perfekta för familjefrukostar och helgbruncher, där de imponerar med sin dekadenta presentation och mångfald av smaker. Prova dem och njut av deras mjukhet och sötma!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Godis, Pannkakor, För barn, Frukost
Tag: Amerikanska köket, efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Amerikanska pannkakor.

Lägg till kommentar