Räkor med vitlökssås

Räkor med vitlökssås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skal skala våra räkor, skära chilin i skivor, hacka örterna och vitlöken fint. Allt steker vi sedan i olja, räkorna på båda sidor. Sedan tar vi ut dem och lägger dem åt sidan. De måste dock hållas varma.

Ingredienser du behöver

- malenpeppar
1/2 knippe timjan
16 st jättaräkor
1 st chilipepper
- salt
- olivolja
- rosmarin
- vitlök
800 g konserverade tomater

Steg-för-steg instruktioner

Vi häller tomaterna från burken i ett durkslag och låter dem rinna av. Sedan mosar vi dem och lägger dem i pannan med de redan stekta örterna och grönsakerna och låter det sjuda i cirka 10 minuter. Slutligen kryddar vi med peppar och salt.

Vi lägger räkorna på en tallrik och häller tomatmixen över. Servera med färskt bröd.

Ytterligare information om receptet Räkor med vitlökssås

Räkor med vitlökssås är en läcker rätt som glädjer skaldjursälskare. Denna delikata maträtt består av färska räkor som steks i panna med aromatisk vitlök, olivolja och örter. Vitlökssåsen ger räkorna en unik smak och en trevlig doft. De serveras med färskt bröd eller pasta, vilket gör denna rätt till ett utmärkt val för en snabb middag eller en festlig tillställning. Räkor med vitlökssås är inte bara goda, utan också hälsosamma, rika på protein och essentiella näringsämnen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Godis, Såser, Förrätt, Fiskkött, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: Portugisiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Räkor med vitlökssås.

Lägg till kommentar